Over Weerde

Het landelijke Weerde ... een groene parel centraal tussen Mechelen en Brussel.

01
Over Weerde

Weerde is een dorp in de provincie Vlaams-Brabant en een deelgemeente van Zemst. Recent werd Zemst door het Nieuwsblad uitgeroepen tot groenste gemeente in de Noordrand.  Op de koop toe is Weerde zeer centraal gelegen : de N1 en de E19 op 4 min. afstand, het station van Weerde (lijn Brussel-Antwerpen) op 5 min. stappen of slechts 2 min. fietsen en een bushalte vlak voor de  deur.  Bereikbaarheid is  dan ook één van de grote troeven van dit project.

Bovendien biedt Weerde, en bij uitbreiding Zemst, een waaier aan organisaties en verenigingen die actief zijn op het vlak van sport, cultuur, jeugdbewegingen enz.  

Elke deelgemeente van Zemst heeft een eigen jeugdbeweging (Chiro of scouts), voetbalploeg (met veel aandacht voor jeugdwerking), petanquebaan en bibliotheek.  Ook is er in elke gemeente minstens één basisschool alsook talloze onthaalouders en kinderdagverblijven, allen erkend door Kind en Gezin.

Je kan er terecht in 3 culturele centra, een heemkundige kring, verschillende toneelkringen, wandelclubs, muziekacademie... Ook voor de sportievelingen onder ons is er een keur aan sportaccomodaties : sporthallen, tennispleinen, rolschaatspiste, wielerpiste, padelterreinen, curlingbaan (de eerste in België!), manège, zwembad.  Je kan hier ontelbaar veel hobby's uitoefenen in maar liefst meer dan 50 sportverenigingen : volleybal, vissen, zwemmen, lopen, duivenmelken, wipschieten, gevechtssporten, basketbal, zaalvoetbal, dansen, fietsen, hondendressuur, kaarten... de mogelijkheden zijn eindeloos.